RGM-directie zegt stakers bedrijfsterrein te verlaten
02 Dec 2015, 15:26
foto
De twee bussen die uren binnen staan, maar niet kunnen vertrekken.


Twee bussen binnen de poorten van het Rosebel Goldmines NV complex te Brokopondo en twee buiten. De bussen staan er al uren, maar kunnen niet vertrekken, omdat er niet genoeg werknemers zijn die weg willen.

Op dit moment dwingt de directie van RGM de mensen die op de werkplek zijn volgens hun werkrooster, te vertrekken. De werknemers mogen volgens de directie naar huis. De stakers worden nu met behulp van de politie verwijderd van het bedrijfsterrein. De directie heeft aangegeven dat de keuken zal worden gesloten. Niemand mag zich op de werkplek bevinden. De politie verplaatst zich op ATV´s op het bedrijfsterrein.

Overal op het bedrijfsterrein zijn er gewapende machten te zien. Het is directieleden met de hulp van de gewapende machten gelukt om de opgeworpen barricades die de toegang naar het bedrijfscomplex verhinderden, te verwijderen. De vakbond onder leiding van Lloyd Read dit deze handeling van de directie als een poging om de actie te verzwakken.

Eerder zijn de werknemers van de raffinaderij gebeld door de directie met de mededeling dat ze naar huis mogen. De werknemers hebben aangegeven dat ze volgens hun werkrooster op de werkplek blijven, maar niet zullen werken. De bond houdt vast aan zijn actiemodel.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May