NH en concessionarissen op een lijn over ordening
02 Dec 2015, 19:23
foto
Minister Regilio Dodson en de groep concessionarissen vrijdag tijdens het tweede gesprek.


Concessionarissen van bouwmaterialen, waaronder schelpzand, die leveringsverplichtingen hebben, zouden kunnen overstappen op de base course van Grassalco. Zo klinkt het voorstel van minister Regilio Dodson van Natuurlijke Hulpbronnen.

Hij heeft vrijdag een tweede ontmoeting gehad met deze groep concessionarissen. Het ministerie wil een plan uitvoeren voor structurele bescherming van het kustgebied, waarbij zandafgravingen te Braamspunt per 1 december zouden worden stopgezet. De groep ondernemers heeft de bewindsman gevraagd om op een ander tijdstip met het onderzoek te beginnen en uit te kijken naar alternatieve financieringsbronnen.

Er is ook gesproken over de ordening van de sector en aanscherping van de criteria en concessievoorwaarden. Zowel de ondernemers als de minister vindt dat er geen ruimte meer is voor gelukzoekers in deze sector. Serieuze ondernemers moeten de kans krijgen om het werk binnen deze sector te doen, daar waren partijen het over eens. De groep zal samen met de leiding van de Geologische Mijnbouwkundige Dienst de lijst van concessionarissen opschonen.

Afgesproken is dat minister Dodson het verzoek voor een ander tijdstip in overweging zal nemen. Ook zal hij helpen enkele opties voor alternatieve financieringsbronnen aan te boren, zegt het ministerie in een persbericht.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May