Akiemboto wordt president-commissaris van SLM
02 Dec 2015, 05:37
foto
Sergio Akiemboto


NDP-topper Sergio Akiemboto, die president-directeur is van NV Grassalco, wordt de nieuwe president-commissaris van de Surinaamse Luchtvaart Maatschappij (SLM). Starnieuws verneemt dat maandag de nieuwe raad van commissarissen zal worden benoemd door de algemene aandeelhoudersvergadering.

Gerard Brunings, die president-commissaris was, zal het roer overdragen aan Akiemboto. Brunings is ook de luchtvaartadviseur van president Desi Bouterse. Desgevraagd bevestigt Akiemboto "dat aan hem is gevraagd om de kar bij SLM te trekken".

De nieuwe RvC bij het staatsbedrijf staat voor een uitdaging om ervoor te zorgen dat het bedrijf uit de rode cijfers komt. De regering heeft aangekondigd dat alle staatsbedrijven zullen worden doorgelicht. Dit geldt ook voor de SLM. Critici vinden dat vaak directies de dupe worden, terwijl het beleid voor een groot deel wordt uitgemaakt door de aandeelhouder. Zo worden staatsbedrijven verplicht om opdrachten van opeenvolgende regeringen uit te voeren, vaak ten koste van het bedrijf.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May