Brug Meursweg afgesloten wegens instortingsgevaar
28 Nov 2015, 20:42
foto
De Wittenbergbrug aan de Meursweg vertoont ernstige verzakkingen. De brug is tot nader order gesloten. (Foto: BIC Para)


Districtscommissaris (dc), John de la Fuente, heeft besloten de Wittenbergbrug aan de Meursweg te afsluiten voor alle verkeer. De aansluitingshellingen aan de brug vertonen ernstige verzakkingen, waardoor er instortingsgevaar dreigt. Er zijn aanduidingsborden aangebracht en de politie zal erop toezien dat er geen verkeer over de brug gaat. Dit meldt het Burger Informatie Centrum Para. De dc heeft zich samen met de politie ter plekke georiënteerd.

De verzakkingen zijn geruime tijd zichtbaar bij het op- en afrijden van de brug. Het ministerie van Openbare Werken (OW) heeft eerder dit jaar een damwand van zandmateriaal gebouwd, maar ook deze wordt weggespoeld door de sterke stuwing van het water in de Parakreek.

Volgens De la Fuente is het de taak van OW, om snel dit probleem te verhelpen. “Er moeten betonnen vleugeldammen gebouwd worden om de sterke stuwing van het water af te breken en de helling moet hersteld worden. OW heeft de procedure van openbare aanbesteding reeds ingezet, dus het werk moet snel gegund worden aan een aannemer om de werkzaamheden aan te vangen”, zegt De la Fuente.

Bestemmingsverkeer dat terecht moet aan de westelijke zijde van de Meursweg zal vanuit de richting van de Indira Gandhiweg rijden. Om de oostelijke zijde van de Meursweg te bereiken, zal vanuit richting Martin Luther Kingweg moeten worden gereden.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May