Tweede Suriname Al Quran Memorisatie Competitie
28 Nov 2015, 22:36
foto


De tweede editie van de Suriname Al Quran Memorisatie Competitie wordt morgen gehouden in het Lallarookh gebouw. De competitie heeft als doel om het uit het hoofd leren van de Quran of delen daarvan, te stimuleren. Aan deze tweede editie doen 17 jongens in verschillende leeftijdsgroepen, mee.

De competitie wordt georganiseerd door een comité bestaande uit vertegenwoordigers van diverse islamitische organisaties in Suriname. De jongens worden door een jury, bestaande uit geleerden van deze organisaties, beoordeeld aan de hand van diverse zaken, waarvan de belangrijkste is, de kwaliteit van de memorisatie. De winnaars krijgen aantrekkelijke prijzen voor hun inzet.

De Quran, het heilig boek van de moslims is meer dan 1400 jaar terug geopenbaard aan de Profeet Mohammad, vrede zij met Hem, met als doel de mens een leidraad te schenken om dichterbij de Almachtige schepper te kunnen komen en Zijn welbehagen te kunnen krijgen. Om de Quran te kunnen bewaren werd deze toen door diverse mensen uit het hoofd geleerd. Pas later werd besloten om de verzen neer te pennen en deze te verzamelen in boekvorm, zegt het organiserend comité.
















Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May