Noersalim voorziet Bureaus voor Burgerzaken van vlag
26 Nov 2015, 11:29
foto
Minister Mike Noersalim hijst de Surinaamse vlag bij het Bureau van Burgerzaken te Meerzorg. (Foto: Biza)


Bij alle Bureaus voor Burgerzaken (BvB’s) moet de Surinaamse vlag wapperen. Surinamers moeten in eenheid optrekken en meer vaderlandsliefde tonen. Het nationalistische gevoel moet sterker worden, zodat Suriname met liefde verder ontwikkeld kan worden, vindt minister Mike Noersalim.

In verband met 40 jaar staatkundige onafhankelijkheid van Suriname, is de minister een vlaggenproject gestart. De aftrap is gedaan op Meerzorg, Commewijne, waar voor het filiaal van het Centraal Bureau voor Burgerzaken (CBB) een vlaggenstok is geplaatst en de vlag is gehesen.

“Vroeger was het gebruikelijk om bij elk overheidskantoor een vlag te zien. Het is een hele tijd verwaterd en ik dacht het te herintroduceren,” zegt de bewindsman. Hoe meer ontzag er wordt getoond voor de Surinaamse vlag, hoe meer vaderlandsliefde zal worden gepromoot, stelt Noersalim.

De komende tijd zal de minister ervoor zorgen dat er bij alle kantoren van het ministerie een vlag staat. “Nu, wanneer je langs de Oost-Westverbinding rijdt, voel je je trots wanneer je de vlag ziet”. Noersalim heeft gemerkt dat jongeren én ouderen niet weten welke kleuren de Surinaamse vlag heeft en wat de vlag betekent. “Ik vind dat het niet kan dat Surinamers dat niet eens weten. Hier moet verandering in komen.”
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May