Surpost benadrukt Trias Politica in zegelserie
25 Nov 2015, 20:36
foto


Het Surinaams Postbedrijf heeft bij de herdenking van 40 jaar onafhankelijkheid een serie van drie postzegels uitgegeven. De speciale souvenir sheet bestaat symboliseert de 'Trias Politica'. Het gebouw van De Nationale Assemblee, het wapen van de Republiek Suriname, Justitia, Pietas, Fides, en het Hof van Justitie zijn uitgebeeld.

De souvenir sheet is vanaf donderdag beschikbaar op het hoofdpostkantoor tegen betaling van SRD 20. Er is ook een speciale stempel ontworpen, waarin de slogan In Eenheid en Harmonie is opgenomen.
Filatelisten en andere geïnteresseerden worden in de gelegenheid gesteld om gedurende een week stukken ter afstempeling met het speciale stempel aan te bieden bij Surpost.

In samenwerking met de nationale commissie Herdenking 40 jaar Srefidensi, is een speciale gedenkenveloppe uitgegeven, waarop de souvenir sheet 40 jaar Onafhankelijkheid is opgenomen, voorzien van een speciale dagtekeningsstempel waarin de slogan In Eenheid en Harmonie is vastgelegd alsook het feestlogo van de nationale commissie.

Tijdens een speciale ceremonie op het presidentieel paleis, is deze bijzondere gedenk enveloppe na de officiële afstempeling van de souvenirsheet door de directeur van Surpost, John Power, aangeboden aan president Desi Bouterse. Power merkte op dat via dit kleine stukje papier, niet alleen de internationale postzegelverzamelaar, maar ook de gehele wereld deelgenoot gemaakt wordt van deze mijlpaal in de geschiedenis van de jonge republiek.
Er is ook een exemplaar aangeboden aan de First Lady, Ingrid Bouterse-Waaldring en de voorzitter van de nationale commissie, Henk Herrenberg.
De gedenkenveloppen zijn een geschenk aan de president en worden niet ten verkoop worden aangeboden, deelt Surpost mee.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May