DRS: 'Life begins at forty'
25 Nov 2015, 07:45
foto


De partij voor Duurzaam en Rechtvaardig Samenleven (DRS) roept de bevolking op om de afgelopen veertig jaar eerlijk en oprecht te evalueren. Uit successen en mislukkingen moet inspiratie worden geput om het beter te doen de komende jaren.

De American Dream is het Amerikaanse ideaal waarin een ieder die bereid is hard te werken, altijd de top kan bereiken. De verhalen van de krantenjongen die eindigt als directeur van een grote krant, de armlastigste persoon die multimiljonair wordt en de geringste qua afkomst die president kan worden zijn illustratief voor de Amerikaanse droom. Als de Amerikaanse droom nou werkelijkheid of mythe is, is niet van belang. Feit is dat vele Amerikanen er in geloven en erdoor worden gemotiveerd en geïnspireerd.

Wat is de Surinaamse droom. Wat inspireert en motiveert de Surinamer.
Als wij kijken naar gedragingen in ons land dan lijkt het erop dat de Surinaamse droom bestaat uit “het hebben van de juiste politieke vrienden”. De indruk bestaat dat men slechts via de politiek vooruit kan komen in dit land. Kennissen lijken belangrijker dan kennis en kunde.
Wie wil nog studeren, carrière maken of ondernemen in dit land terwijl je veel makkelijker “het kan maken” via de politiek.
Als het nou gaat om een overheidsbenoeming, een vergunning, een perceel, gunning van overheidsopdracht, gratie voor moord of amnestie voor mensenrechtenschendingen, het kan allemaal met de juiste politieke vrienden.
Dat de Republiek Suriname hiermee niet gediend is, schijnt de meesten niet te hinderen.

Nepotisme, favoritisme en rancune maken dat men politieke machthebbers tot vriend wil hebben. Principes, waarden en normen, worden makkelijk en schaamteloos opzij geschoven om loyaliteit aan politieke machthebbers te betuigen. Is dit de droom waarmee wij willen dat onze jongeren opgroeien.

Wat waren onze dromen en idealen veertig jaar geleden en wat hebben wij ervan terecht gebracht. De partij voor Duurzaam en Rechtvaardig Samenleven (DRS) roept de bevolking op om de afgelopen veertig jaar eerlijk en oprecht te evalueren. Onze successen en mislukkingen onder ogen zien en daaruit inspiratie putten om het beter te doen de komende jaren.
“Life begins at forty”. Laten wij dan een nieuwe droom formuleren. Een droom van een samenleving waar de zegeningen van dit rijke land eerlijk en rechtvaardig verdeeld zijn; waar voorspoed, welvaart en welzijn voor een ieder bereikbaar zijn; en waar kundigheid en integriteit op de eerste plaats staan.

In die geest wenst DRS de bevolking een bezinningsvolle herdenking van onze Srefidensi toe.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May