Filipijnse ambassadeur op zijn gemak in Suriname
25 Nov 2015, 23:17
foto
Ambassadeur José Dela Rosa Burgos en minister Noersalim geven elkaar geschenken. (Foto: Biza)


Ambassadeur José Dela Rosa Burgos van de Filipijnen heeft bij het kennismakingsbezoek aan minister Mike Noersalim, met hem gesproken over de beleidsgebieden van de ministeries van Binnenlandse Zaken in beide landen. Zaken als Verkiezingen, Gender en Bevolkingsadministratie, vallen in de Filipijnen ook onder dit ministerie.

Dela Rosa Burgos heeft als standplaats Brasilia in Brazilië. Gisteren heeft hij ook zijn geloofsbrieven aangeboden aan president Desiré Bouterse als niet residerend Buitengewoon en Gevolmachtigd Ambassadeur van de Republiek van de Filipijnen in Suriname. Hij was vergezeld van zijn derde secretaris, Eric Valenzuela en zijn persofficier.

Dela Rosa Burgos zegt de mogelijkheden voor samenwerking op het gebied van ICT te zullen onderzoeken. Volgens hem behoort de Filipijnen in Zuidoost Azië tot de top in het ontwikkelen van software. Hij was onder de indruk van de harmonieuze samenleving in Suriname, met een diversiteit van religiën, culturen en etniciteiten en gaf aan zich op zijn gemak te voelen in Suriname, meldt de voorlichting van Biza.

Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May