Caricom-jeugdambassadeurs leggen bezoeken af
25 Nov 2015, 02:43
foto
V.l.n.r: Adagracia Pawiro (Griffier van de CYA’s), Margo Biervliet, minister Faizal Abdoelgafoer, CYA Samaidy Akima en CYA Eugenio Bruce.



De nieuw gekozen Caricom jeugdambassadeurs (CYA’s) Eugenio Bruce en Samaidy Akima, leggen beleefdheidsbezoeken af bij ministeries, verschillende bedrijven en organisaties. Behalve kennismaken willen de CYA´s ook van gedachten wisselen over de invulling aan beleid en projecten door beide partijen.

“We willen meer inzicht hebben over hoe de ministeries, bedrijven en organisaties invulling kunnen geven aan ons programma en omgekeerd ook”, zegt Bruce. De CYA’s zijn op 20 november gestart met de beleefdheidsbezoeken. In de reeks zijn het ministerie van Arbeid, de Stichting Ontspanningsoord voor Gehandicapte Kinderen (SOGK) - Frank Cameron Centrum voor Opleiding en Ontwikkeling voor Mensen met een Beperking- en het ministerie van Sport- en Jeugdzaken al aangedaan.

Aan het eind van dit traject zal de verkregen informatie worden geanalyseerd om na te gaan welke projecten ook samen met het Nationaal Jeugdparlement en Millennium Development Goals Jeugdambassadeurs, kunnen worden uitgevoerd. “Niet alle verkregen informatie valt onder onze paraplu. Als het bijvoorbeeld gaat om het opstellen van jeugdbeleid is het iets voor de jeugdparlementariërs. Natuurlijk zullen wij CYA’s en officers onze invulling geven daaraan”, benadrukt Akima.

Het Caricom Jeugdambassadeurs Programma (CYAP) valt onder het Ministerie van Sport- en Jeugdzaken. Dit programma bestaat uit vier commissies met name hiv/Aids, Regionale Integratie (RI), Caricom Single Market and Economy (CSME) en Informatie Communicatie Technologie (ICT). De CYA’s en youth officers moeten op basis hiervan jeugdvriendelijke projecten uitvoeren om de jeugd bewust te maken over het Caricom-gebeuren.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May