BEP overtuigd dat Suriname uit problemen komt
25 Nov 2015, 00:46
foto


De politieke partij Broederschap en Eenheid in de Politiek (BEP), die deel uitmaakt van de regering, is er heilig van overtuigd dat Suriname uit de problemen zal komen. Er moet volgens deze partij slechts in alle oprechtheid tot bundeling van deskundigheid komen door verantwoordelijke politieke leiders.

"De BEP gaat er nog steeds van uit, dat de stap die genomen is op 25 november 1975 om de onafhankelijkheid tot stand te brengen, een zeer correcte daad is. De strijd voor zelfbeschikkingsrecht, is niet zonder bloedvergieten en denigrerende handelingen van de kolonisator geweest. De partij brengt in herinnering, dat er verzetsstrijd gevoerd is door slaven die geleid heeft tot de stichting van dorpsgemeenschappen in het binnenland van Suriname. De partij weet ook dat het koloniaal bestuur zich gedwongen gevoelde om middels diverse traktaten vrede te sluiten met de groep strijders die zich op strijdvaardige manier onttrokken hebben aan het koloniale juk.

In deze strijd waren Eenheid, saamhorigheid, betrouwbaarheid en waardigheid als belangrijke waarden die mede geleid hebben tot de bevrijding. De overige groepen die na de afschaffing van de fysieke slavernij naar de kolonie gebracht zijn, hebben op hun eigen manier ook de strijd naar de onafhankelijkheid geleverd. De bekroning van de strijd die door elke Surinamer, ieder vanuit zijn/haar positie en verantwoordelijkheid, hebben wij 40 jaar geleden succesvol kunnen beslechten.

De ontwikkelingen in de nieuwe Republiek hebben op diverse momenten golvende bewegingen gekend op het economische vlak met als gevolg verruiming van de armoede en de daarbij gepaard gaande sociale problemen. De BEP heeft ervaren dat er een onuitputtelijke bron van potentie/veerkracht bij de Surinamers present is, die steeds het land uit de problemen weet te halen. Het is wel van belang dat ervoor gewaakt wordt dat er duurzaam een stijgende ontwikkeling in alle sectoren te bespeuren valt. Het doel dat bij de onafhankelijkheid gesteld is, namelijk Suriname tot een welvarend land te maken door exploitatie van onze natuurlijke hulpbronnen op een correcte en duurzame manier, is bij lange na nog niet gerealiseerd. Derhalve zullen de politieke leiders van dit moment met alle eerlijkheid en transparantie op versnelde wijze moeten overgaan tot creëren van voorwaarden om werkgelegenheid, goed onderwijs, goede gezondheidszorg voor een ieder te hebben.

Wij staan als volk bij de herdenking van 40 jaar onafhankelijkheid wederom voor de uitdaging om de neerwaartse economie op rails te krijgen. De BEP, die thans ook deel uitmaakt van de regering, is er heilig van overtuigd dat wij als land uit de problemen komen. Er moet slechts in alle oprechtheid tot bundeling van deskundigheid worden overgegaan door de verantwoordelijke politieke leiders.

BEP wenst ala sranan sma wan switi srefidensi dey toe."

De voorzitter van de BEP
Drs. Celsius W. Waterberg
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May