Spannende Mastersklasse Srefidensi Chess Celeberation
22 Nov 2015, 19:11
foto
De Nederlandse Grootmeester Ernst Sipke in actie tegen de Cubaanse Internationaal Meester Humberto Pecorelli.


De verrassingen en spanning blijven niet uit bij de derde editie van de Srefidensi Chess Celebration. Dit internationaal schaakevenement is opgedeeld in twee klassen, namelijk de Masters- en Openklasse. De Nederlandse Grootmeester Ernst Sipke is in dit toernooi in vorm en zet zich hard in om het kampioenschap te prolongeren. Sipke zal het in de vijfde ronde moeten opnemen tegen de Cubaanse Internationaal meester Jose Gascon.

Mastersklasse
In de Mastersklasse wordt er hard gestreden door de 26 schaaktoppers. Suriname is met zes schakers vertegenwoordigd in deze klasse. Verder doen ook mee schaakmeesters uit Barbados, België, Cuba, Curaçao, Indonesië, Jamaica, Nederland, Roemenië, Trinidad & Tobago, Venezuela en de Verenigde Staten van Amerika. Grootmeester Gergely Szabo uit Roemenië, op papier de sterkste speler in het gezelschap, liet reeds twee keer steken vallen. In de tweede ronde verloor hij van Gascon, terwijl de jonge Fidemeester uit Barbados, Orlando Husbands de Roemeense Grootmeester op een gelijkspel wist te houden in de derde ronde. In de Mastersklasse staan na vier gespeelde rondes Sipke en Gascon aan kop met 3.5 punten.

Openklasse
Willem Veer, de schaker van de eeuw en Candidate Master Dev Soondarsingh uit Trinidad en Tobago zijn na vier gespeelde rondes nog steeds ongeslagen in deze klasse. Dit duo zal vanavond in de vijfde ronde tegen elkaar uitkomen. De koplopers worden op de voet gevolgd door Pierre Chang die 3.5 punt wist te scoren. In deze klasse zullen er 7 rondes worden gespeeld, terwijl de toppers in de Mastersklasse 9 rondes volgens het Zwitsers systeem zullen afwerken.

Vishay Hardwarsing
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May