Notch wint met 3-2 van Excelsior
22 Nov 2015, 02:55

Notch heeft zich na een eerste verliespartij in de hoofdklasse van de Surinaamse Voetbal Bond (SVB) tegen Inter Moengo Tapoe de vorige week, gisteren goed hersteld. In het Meerzorgstadion werd thuisploeg Excelsior met 3-2 terug verwezen. Notch kwam steeds van een achterstand terug om deze ontmoeting in winst om te zetten.

Begin van de wedstrijd was rommelig, maar naderhand kwam er meer patroon in het spel van beide ploegen. Een vrij verrassend schot vanuit de tweede lijn van Wensley Cristoph werd keurig gestopt door doelman Dimitri Deel van Notch. Kort hierna kwam Excelsior op voorsprong mede door inzet van Cristoph. De bal kwam op rechts bij Jelany Djemesi die met een diagonaal schot 1-0 aantekende voor de thuisploeg. Een afstandschot van Ithon Harderwijk van Notch raakte halverwege de eerste helft de deklat.

Naderhand uit een vrije trap werd de bal in de 16 m zone gebracht. In eerste instantie raakte de bal weer de deklat. Galgyto Talea stond er als de kippen bij en kon van dichtbij doelpunten: 1-1.
Excelsior herstelde na dit doelpunt snel en kon op slag van rust uitlopen. Uit een hoekschop werd de bal onvoldoende weggewerkt door de verdediging van Notch. Doelman Deel was al uit zijn doel. De bal kwam voor de voeten van Shivo Pansa die via het lichaam van een verdediger kon scoren: 2-1.

De tweede helft was nauwelijks 3 minuten oud toen Talea in de 16 m zone werd neergehaald. De arbiter floot voor een penalty. Talea nam plaats achter de bal en was trefzeker: 2-2
Er was veel druk op de bal in deze helft aan beide zijden. De kansen werden verprutst en misten beide ploegen koelbloedigheid. Het duurde tot laat in de tweede helft voordat er een doorbraak kwam in de strijd. Uit een laag voorgetrokken bal nam Milton Pinas deze op de schoen en bezorgde Notch de overwinning tevens de eerste drie competitie punten van dit seizoen: 3-2. Excelsior blijft na het gelijkspel vorige week tegen WBC, op 1 competitiepunt steken.