Srefidensi Chess Celebration begonnen
21 Nov 2015, 17:37
foto
IM Jose Vilela uit Cuba in actie tegen CM Kevin Cupid uit Trinidad & Tobago


De derde editie van het Srefidensi Chess Celebration is in volle gang. In de Mastersklasse doen er 26 schakers mee en in de Openklasse zijn er 60 spelers geselecteerd door de Surinaamse Schaakbond. Aan dit toernooi doen er schakers uit 14 landen mee. Het evenement dat in verband met de onafhankelijkheid van Suriname wordt gehouden, is mogelijk gemaakt door de Centrale Bank van Suriname en Rudisa.

Het schaakevenement dat internationaal steeds meer bekendheid geniet, werd geopend door de vertegenwoordiger van de minister van Sport- en Jeugdzaken, Aniel Ghisaidoobe. De ambassadeur van Nederland, Ernst Noorman, en de vertegenwoordiger van de Indonesische ambassade, Siti Asiyah, mochten de openingszet verrichten op het bord van landskampioen Roger Matoewi.

Mastersklasse
In de Mastersklasse strijden er 26 schakers met een Fide-titel voor de hoofdprijs. In deze klasse zijn FM Matoewi, FM Dewperkash Gajadin, FM Viresh Giasi, FM Calvin Tjong Tjin Joe, CM Romario Sanches en CM Suradj Hanoeman de Surinaamse vertegenwoordigers. Grootmeester Gergely Szabo uit Roemenië en de winnaar van de vorige editie Grootmeester Ernst Sipke uit Nederland behoren tot de grootste kanshebbers van deze klasse.

Vandaag worden de tweede en derde ronde in deze klasse afgewerkt. Speciaal voor dit evenement heeft de Surinaamse Schaabond DGT-schaakborden ingezet, waardoor de wedstrijden live te volgen zijn via het internet. Internationaal Meester Merijn van Delft uit Nederland is belast met analyses van de wedstrijden in deze klasse.

Openklasse
In de Openklasse kon de Surinaamse Schaakbond slechts 60 spelers accommoderen. Ook in deze klasse zijn er heel wat buitenlandse schakers te bewonderen. De voorzitter van de Surinaamse Schaakbond, Frank Lo Kim Lin, doet ook mee en zal in de tweede ronde uitkomen tegen oud-voorzitter Carlos dos Ramos. De derde ronde in deze klasse wordt eveneens vanavond afgewerkt.

Vishay Hardwarsing
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May