Verdachten gehoord in zaak over posten drugs
20 Nov 2015, 23:14
foto


Donavan M., Rafael V., Romario D., Joyce V. en Carlo S. staan allen terecht omdat zij er van verdacht worden de Wet Verdovende Middelen overtreden te hebben. Zij hebben hand- en spandiensten verleend en gepoogd een postpakket waarin 730 gram cocaïne was, te posten naar Nederland. Dit gebeurde in augustus dit jaar. Rechter Sieglien Wijnhard heeft Carlo S. en Donovan M. als getuige gehoord in deze zaak.

Donovan M. verklaarde dat via een neef van hem het contact tussen hem en de douanier Joyce V. werd gelegd. Hij ontmoette haar en het lag in de bedoeling dat zij ervoor zou zorgen dat de drugs feilloos het land uit zou gaan. Zij kreeg hiervoor 1600 euro. Op haar beurt stelde Joyce Carlo S. die supervisor was bij een postbedrijf voor aan Donovan M. Hij zou de doos in ontvangst nemen. In totaal zijn er drie ontmoetingen geweest waarvan de laatste met Carlo S. erbij.

Carlo S. verklaarde dat hij benaderd was door Joyce V. Zij vertelde hem dat er drugs in de doos zat en dat hij die dan in ontvangst moest nemen. Hij kreeg 100 euro ervoor. Hij zorgt ervoor dat pakketten ingeklaard worden en dat andere verzonden worden naar het buitenland. Echter kan hij niet ervoor zorgen dat het pakket zonder controle uit het land doorgevoerd wordt. Joyce V. bleef steeds ontkennen iets te maken gehad te hebben met de drugs. Zij beweerde dat zij SRD 1300 had gekregen, omdat zij een loopband en een trimfiets had verkocht. En dat bedrag was een aflossing geweest.

Rafael V. was door Donovan M. benaderd om de doos te posten. Hij kreeg 200 euro voor. Op zijn beurt benaderde hij Romario D. om de doos samen met Donovan M. te posten. Romario D. kreeg 100 euro. Donovan M. verklaarde dat Rafael V. en Romario D. niet wisten dat er drugs in de doos zat. Hen werd voorgehouden dat de doos levensmiddelen bevatte. De verdachten worden bijgestaan door de raadslieden: Irvin Kanhai, Benito Pick, Shefani Amirkhan en Lygia Palmburg. De advocaten deden het verzoek on hun cliënten voorlopig in vrijheid te stellen. De kantonrechter wees dit af. Op 3 december zal er verdachtenverhoor plaatsvinden in deze zaak.

Wanita Ramnath
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May