Brunswijk: Binnenland zal prijsverhogingen dubbel voelen
21 Nov 2015, 00:00
foto
ABOP-voorzitter Ronnie Brunswijk


Ronnie Brunswijk, voorzitter van de ABOP, is er niet over te spreken dat president Desi Bouterse geen informatie over de devaluatie heeft verstrekt in De Nationale Assemblee. Vicepresident Ashwin Adhin heeft nauwelijks antwoord gegeven op de devaluatie van de Surinaamse munt. "Bovendien is hij niet onze gesprekspartner. De president is verantwoording verschuldigd aan De Nationale Assemblee," zegt Brunswijk aan Starnieuws. Hij haalt aan dat iedereen in het land de resultaten van de devaluatie zal voelen, maar de goederen worden tweemaal zo duur voor het binnenland.

Net als de VHP, Pertjajah Luhur en de NPS zal ook de ABOP in het weekend met de achterban een vergadering beleggen. Zondagochtend komt de ABOP in haar partijcentrum te Latour bijeen. "Wij willen met de achterban praten over de situatie. Mensen zijn in rep en roer," stelt Brunswijk. "Het is erg dat de president geen informatie verstrekt over hoe het verder moet. Wij willen geen informatie via de pers, want wij zijn de vertegenwoordigers van het volk," betoogt de politicus. De president houdt zaterdag een persconferentie over "de actuele politiek economische situatie in ons land Suriname".

Het is volgens hem belangrijk om de achterban te consulteren over de houding die de partij moet innemen in De Nationale Assemblee. "Op deze manier kan het niet doorgaan. Daarom hebben wij ook meteen een openbare vergadering aangevraagd," zegt Brunswijk. De oppositie heeft nog niet vernomen wanneer de vergadering gehouden zal worden. De devaluatie raakt iedereen in het land en de goederen zullen duurder worden. "Het gaat om een crisis en hier moet leiding aan gegeven worden. Wij kennen onze verantwoordelijkheid, daarom gaan wij overleggen met de achterban," stelt Brunswijk.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May