Oppositie raadpleegt achterban over situatie land
20 Nov 2015, 07:57
foto


De vier oppositionele partijen - VHP, Pertjajah Luhur, NPS en ABOP - zullen dit weekend in afzonderlijke vergaderingen met hun achterban bijeenkomen. Directe aanleiding is de verslechterende economische situatie in het land. De Assembleeleden van deze politieke partijen hebben een spoedvergadering aangevraagd bij voorzitter Jennifer Geerlings-Simons.

Behalve de plotselinge devaluatie van de Surinaamse munt, zijn er diverse andere zaken die ontwrichtend werken. De ontslagen van werknemers bij Alcoa en Iamgold/Rosebel Goldmines, zijn zorgpunten. De Nationale Assemblee en de samenleving dienen tijdig en afdoend geïnformeerd te worden over de huidige ontwikkelingen en de besluiten van de regering over het te voeren beleid, vindt de oppositie.

De oppositionele partijen stellen dat de situatie in het land niet is veroorzaakt door de wereldmarktprijs van onder andere grondstoffen, maar door het vernietigende beleid van regering Bouterse. De vier partijen hebben afgesproken, met hun structuren van gedachten te wisselen over de slechte financiële en economische situatie waarin het land is komen te verkeren.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May