Stiefvader staat terecht voor misbruiken stiefdochters
20 Nov 2015, 02:14
foto


Patrick M. wordt ervan verdacht zijn twee minderjarige stiefdochters misbruikt te hebben van december 2011 tot en met augustus van dit jaar. Van november 2014 tot en met augustus dit jaar is het jongste stiefkind dat nu 14 jaar oud is, ook misbruikt. De verdachte ontkent de kinderen misbruikt te hebben. Beide meisjes zijn op de rechtszitting van donderdag door kantonrechter Sieglien Wijnhard gehoord.

De kinderen trokken bij de stiefvader in. De moeder van hen woonde niet met hen. Ze ging en kwam. De kinderen wilden niet bij hun grootmoeder intrekken, ondanks zij misbruikt werden. Het oudste kind dat nu zeventien jaar oud is, verklaarde dat zij vanaf 2011 misbruikt werd door de stiefvader. Zij had het voorval aan niemand verteld. Zij werd gemiddeld drie keren per week misbruikt. Zij mocht ook nergens van haar stiefvader gaan. Ze moest ook vaker van school verzuimen, zodat zij zogenaamd op de bejaarde moeder van de verdachte kon letten. Zij werd dan op die dagen ook misbruikt. Het huis telde twee slaapkamers en tien tot elf mensen bleven erin. De slachtoffers en de verdachte sliepen op één bed. Zij werden misbruikt wanneer de anderen niet thuis waren.

De twee zusters wisten niet dat zij allebei misbruikt werden. Om de beurt moesten zij verzuimen van school en thuis blijven. Ze hadden het aan niemand verteld, ook niet aan hun moeder. Zij gingen ervan uit dat de moeder hen niet zou geloven. Desondanks bleven ze bij de verdachte wonen. Zij hadden het wel goed daar, maar werden vaker misbruikt.

Het oudste meisje gaf aan dat zij al ontmaagd was. De verdachte vertrouwde haar niet en daarom mocht zij ook niet naar de kerk. Ook had het kind geen goede relatie met haar moeder. Het jongste kind was blijven zitten en toen ging ze naar haar oma. Ze was bang dat de stiefvader haar zou slaan. Een buurvrouw stelde haar vragen over haar stiefvader en toen vertelde zij wat er aan de hand was. Zo kwam deze zaak aan het licht. Beide zusters konden niet aangeven, waarom zij ondanks zij misbruikt werden, toch bij de verdachte bleven inwonen.

Het jongste kind verklaarde dat de stiefvader haar heeft ontmaagd. Hij zou een keer seks met haar bedreven hebben. Ze mocht het ook aan niemand vertellen. De stiefvader had haar gezegd dat hij haar naar een Haïtiaan zou brengen indien zij stappen zou ondernemen. Daarvoor was zij bang. De verdachte wordt bijgestaan door advocaat Irvin Kanhai. Op 7 januari zal deze zaak verder behandeld worden. Op deze dag zal de moeder van de meisjes en een broer van de verdachte gehoord worden.

Wanita Ramnath

Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May