Van Dijk-Silos pakt seksueel misbruik kinderen aan
20 Nov 2015, 00:33
foto
Minister Jennifer van Dijk-Silos.


Er komt een eind aan het seksueel misbruik van kinderen op Apoera kondigt de minister van Justitie & Politie (JusPol), Jennifer van Dijk-Silos aan. Een deel van de kinderen is slachtoffer van incest en anderen worden door ouders aangeboden aan ondernemers voor seksuele diensten. Deze misstanden komen landelijk voor. JusPol begint met een proefproject op Apoera voordat de rest van het land wordt aangepakt.

De eerste stap van JusPol is om de kinderen onmiddellijk uit hun situatie te halen. Er is al geruime tijd een politieagente in het dorp die zich over de slachtoffers ontfermt. De hulp zal nu gestroomlijnd gebeuren. Er is al een huis in orde gemaakt om de kinderen op te vangen. “Ik heb zoiets van dat de kinderen die drie tot vier mannen per avond moeten incasseren, direct vandaar moeten. Dat is de schandelijke situatie. De kinderen gaan gewoon van de ene naar de andere man. Ik word misselijk als ik eraan denk.”

De ouders van de misbruikte kinderen en de pedofielen zullen tijdens de operatie de gevolgen van hun daden aan den lijve ondervinden. “Natuurlijk moeten de ouders gestraft worden, natuurlijk moeten ze het voelen. Hoe we ze gaan laten voelen hangt van de rapporten af,” deelt Silos mee. “Als ik je zeg wat ik vind van mannen die kleine kinderen misbruiken, denk ik echt aan lijfstraffen op een bepaalde manier dat het nooit meer gebeurd,” zegt Silos over de pedofielen. Ze heeft graag hogere straffen voor de schuldigen.

Silos geeft aan dat er tijdens het project ook nagegaan wordt of de slachtoffers alleen uit meisjes bestaan. “Je hoort alleen verhalen over meisjes maar met de hype van de ‘gay situatie’ in ons land, denk ik dat er ook jongetjes bij zullen zijn. We weten allemaal dat er zowel bij de hetero’s als bij de gays pedofielen zijn. Dat is een onderzoek dat we ook gaan doen.” Silos is onlangs tijdens een werkbezoek aan Apoera voor het eerst met de situatie geconfronteerd. Dezelfde situaties doen zich voor op de goudvelden. Na Apoera gaat JusPol zich richten op Brownsweg. Daar zouden kinderen in een bordeel werkzaam zijn.

René Gompers
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May