Honduras arresteert Syriërs met gestolen paspoorten
19 Nov 2015, 18:22
foto
Een van de opgepakte Syriërs wordt weggevoerd van de luchthaven in Tegucigalpa. (Foto: Reuters)


De politie in Honduras heeft vijf Syriërs gearresteerd die met gestolen Griekse paspoorten reisden. Naar verluidt wilden zij de Verenigde Staten over land bereiken.

De vijf zijn na aankomst op een vlucht uit het naburige El Salvador op de luchthaven aangehouden, zegt de politie. Anibal Baca, woordvoerder van de Hondurese speciale politiemacht vertelt dat Griekenland hen had getipt over de aankomst van de mannen. Griekse diplomaten in Honduras zeggen dat geen van de vijf Grieks spreken. Ze zijn dinsdagavond gearresteerd op de internationale luchthaven in de Hondurese hoofdstad Tegucigalpa.

De Hondurese politie verklaart dat ze van plan waren te reizen naar de noordelijke stad San Pedro Sula.Van daar was het de bedoeling om naar Guatemala te reizen en vervolgens via Mexico de Amerikaanse grens te bereiken. De uitgestippelde route van de vijf mannen bedraagt zo’n 2.000 km zijn.

Onbekende identiteiten
"De paspoorten zijn gestolen in Athene," zegt Baca van de afdeling politieonderzoek. Op de documenten staan niet de echte namen van de mannen. “We zijn nog steeds bezig om hun identiteit vast te stellen," zegt hij aan de krant La Prensa. De namen op de paspoorten zijn: Charalampos Kyrimopoulos, Alexandros Tzempelikos, Vasileios Bouzas, Konstantinos Marinakis en Anastasios Bellios.

Interpol zal de Hondurese politie helpen bij het onderzoek. Amerikaanse politici hebben hun bezorgdheid geuit over de komst van vluchtelingen uit het Midden-Oosten na de aanslagen van vrijdagnacht in Parijs. Republikeinen in het Huis van Afgevaardigden zeggen dat ze de wetgeving willen aanpassen om zo strengere controles op de Syrische en Iraakse vluchtelingen te kunnen uitvoeren.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May