Maggie Doyne CNN Hero of the year 2015
19 Nov 2015, 12:17
foto
Maggie Doyne is gekozen tot CNN Hero of the year 2015.


Maggie Doyne, vrouw uit het Amerikaanse New Jersey is uitgeroepen tot CNN Hero of the year 2015. Monique Pool van Green Heritage Fund Suriname die ook op de nominatie stond dit jaar, heeft het niet gehaald. Voor haar nominatie op de top 10 lijst van deze prestigieuze CNN-prijs krijgt zij US$ 10.000.

De winnaar Doyne krijgt US$ 100.000. Doyne heeft het geld dat zij had gespaard van haar diensten als kinderoppas, gebruikt om het leven van honderden Nepalese vrouwen en kinderen te veranderen. De winnaar voor dit jaar is dinsdag bekendgemaakt in New York.

Pool was genomineerd voor haar inspanningen om dieren in het wild, voornamelijk luiaards, te beschermen en te redden en hen zoveel mogelijk in hun natuurlijke woonomgeving terug te brengen. Er kon online worden gestemd op de genomineerden.

Een decennium geleden heeft een reis van Doyne naar Nepal haar een langdurige verbintenis met dat land gebracht. Ze heeft met haar spaargeld van US$ 5.000 land gekocht in Nepal en heeft samengewerkt met de gemeenschap om er een school op te zetten. Ze heeft er ook een vrouwencentrum en het Kopila Valley Kinderhuis gebouwd. Doyne’s BlinkNow Foundation ondersteunt deze inspanningen.

"Als je me toen ik 18 werd, had verteld dat ik de moeder van 50 kinderen zou worden, zou ik u hebben gezegd dat u helemaal gek ben. Maar ik ben die moeder. En voor mijn kinderen, ik hou zoveel van jullie. Vergeet nooit hoeveel ik van jullie hou, "zei Doyne dinsdag toen ze als winnaar werd uitgeroepen. "En voor het land Nepal, dank je wel dat je van me houdt en mij hebt geaccepteerd als een dochter van je land.”

Behalve de geldprijs krijgen de andere genomineerden ook verschillende trainingen om hun organisaties beter te kunnen managen. Zij zullen in programma’s deelnemen om hun organisaties meer bekendheid te geven.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May