Taptoe spektakel ondanks geringe middelen
18 Nov 2015, 10:21
foto
Een beeld van de oefeningen van de taptoe in het André Kamperveen Stadion. (Foto's: Raoul Lith)


Het Nationaal Leger organiseert een taptoe in het Andre Kamperveen stadion als onderdeel van de viering van 40 jaar Srefidensi. Verschillende aspecten die binnen het leger worden gehanteerd, zullen op vrijdag 20 november worden gedemonstreerd.

“Het wordt een mooi spektakel,” prijst kapitein Faried Ilahibaks van het leger het evenement. Ook het leger herdenkt dan zijn 40-jarig bestaan bij deze gelegenheid. Na de onafhankelijkheid werd het leger, de Surinaamse Krijgsmacht. Sinds de revolutie gaat deze krijgsmacht verder als het Nationaal Leger.

Ilahibaks geeft aan dat diverse eenheden voorbereidingen hebben getroffen om succes te garanderen. Op tonen van de militaire kapel zullen zij hun show geven. De speciale troepen van het leger zullen een demonstratie geven (tokkelen en fast roping) waarbij zij van een hoogte afglijden naar de grond. Het is ook de bedoeling aanval exercities te geven, waarbij de samenleving een idee krijgt hoe de troepen aan land situaties kunnen benaderen.

“ De motorrijders van het Korps Politie Suriname en het Nationaal Leger zullen een geweldige show in het stadion presenteren,” gaat Ilahibaks verder. Cadetten van het leger zullen een vlaggenshow in de kleuren van de Surinaamse vlag opvoeren. De parachutisten ontbreken niet. De legerhelikopters zullen in volle glorie te zien zijn tijdens deze opvoering. De generale repetitie gehouden wordt vandaag gehouden.

De legerfunctionaris zegt dat “ondanks de weinige middelen die beschikbaar zijn, de manschappen iets daverend willen presenteren aan het Surinaams publiek.” Voor deze taptoe zijn geen buitenlandse deelnemers gehaald. Ilahibaks deelt mee dat een aantal oud-militairen op vakantie is. “Zij hebben in de periode van de TRIS (Troepenmacht in Suriname) gediend en zullen ook getuige kunnen zijn van dit schouwspel.”


Raoul Lith
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May