1 minuut stilte op Franse ambassade Paramaribo
16 Nov 2015, 23:04
foto
Ambassadeur Michel Prom (midden) met twee Franse diplomaten na een minuut stilte met alle personeel op de ambassade. Foto: Ranu Abhelakh


Precies om 12 uur maandagmiddag was het op de Franse ambassade in Paramaribo een minuut stil. Ambassadeur Michel Prom en zijn staf hebben de slachtoffers in Parijs herdacht. Een uur eerder had de ambassade een condoleance register geopend. Voor de tweede keer in een jaar tijd ontvangt de ambassadeur de condoleances. “Het is triest om weer hier te staan. Ik ben bedroefd voor mijn land, de landgenoten en de slachtoffers”, zegt hij aan Starnieuws.

De wereldwijde sympathie die de afgelopen dagen is getoond, geeft volgens de ambassadeur aan dat het niet alleen om Frankrijk gaat. “Het betreft de menselijke waardes en principes. Vandaag de dag maakt je achtergrond niet meer uit. Eenieder kan waar ter wereld slachtoffer worden van terreur, benadrukt hij. “Je afkomst, etniciteit, leeftijd of nationaliteit, het is iets zonder verklaring.”

Of de Franse tegenaanval op terreurorganisatie Islamitische Staat (IS) in Syrië, de enige manier is om te reageren, zegt de diplomaat dat het “een middel is. Er zijn andere wegen en wij treffen maatregelen. Niet alleen in Frankrijk maar ook elders in de wereld.”

Het condoleances register kan tot donderdag 18 november worden getekend, steeds van 10.00 tot 15.00 uur op de Franse ambassade.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May