Vijftien jaar voor vermoorden slachtoffer in zijn slaap
17 Nov 2015, 00:48
foto


Terwijl Patrick Pinas ‘Petje’ lag te slapen in een hangmat te Roma Pit in het district Brokopondo, werd hij door zijn kampgenoot Joel J. geslagen met een hamer. Hij heeft het leven hierdoor gelaten. Dit gebeurde op 15 september 2014. Joel J. is veroordeeld door rechter Ingrid Lachitjaran tot een celstraf van vijftien jaar onder aftrek van de tijd in voorarrest doorgebracht. Zij legde de straf conform de eis van officier van justitie, Nirmala Maikoe, op.

Beide mannen waren goudzoekers. Op die bewuste dag kregen de mannen een woordenwisseling. Pinas vroeg de veroordeelde om zijn kamp te verlaten. Hij pakte zijn spullen in en ging weg. Daarna kwam hij terug en zag dat het slachtoffer sliep. Anderen die in de nabije omgeving waren, vroegen hem om weg te gaan. De man ging weg en kwam weer terug. Een goudzoeker zag hem en hij zei dat hij nog spullen moest ophalen. De man vroeg hem om ‘s morgens weer te komen, aangezien er geen spullen van hem in het kamp waren. De veroordeelde ging weg, maar kwam op een onbewaakt moment terug. Hij sloeg het slachtoffer keihard op zijn hoofd met een hamer. Pinas overleefde de slag niet.

Volgens de officier en de kantonrechter was opzet in het spel. Ook heeft de veroordeelde het feit met voorbedachte rade gepleegd, omdat hij voldoende tijd had om na te denken. Hij kwam steeds terug in het kamp. Zij merkten op dat Joel J. het slachtoffer op een laffe manier om het leven heeft gebracht. De man sliep en hij is in zijn slaap aangevallen, waardoor hij zichzelf niet kon verdedigen.

Wanita Ramnath
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May