Viresh Giasi prolongeert kampioenschap
15 Nov 2015, 23:13
foto
Viresh Giasi (rechts) is zondag weer kampioen geworden van het Business klasse toernooi van Rotary. Links Rudie Tjong Tjin Joe (coördinator), Sandhya Boedhoe en president Rotary Club Paramaribo Central Claire Antonius. (Foto: Anielkoemar Gangadin)


Viresh Giasi is wederom kampioen geworden in de Business klasse van het Rotary Business Chess Tournament. Giasi die uitkwam voor Roy Boedhoe Enterprises wist 6 punten uit 7 gespeelde wedstrijden te scoren. In de Business klasse van dit toernooi deden er 20 schakers mee die elk een bedrijf vertegenwoordigden. Naast de Business klasse was er ook een Open klasse waaraan ruim 90 schakers hebben meegedaan.

Landskampioen Roger Matoewi, die de Surinaamsche Bank vertegenwoordigde, was de enige schaker die een punt wist af te snoepen van Giasi. Matoewi verloor van Calvin Tjong Tjin Joe en speelde twee remises waardoor hij genoegen moest nemen met de tweede plek. Pierre Chang die werd gesponsord door Fernandes Group en Tjong Tjin Joe die Niamat Verhuurbedrijf vertegenwoordigde eindigden met 5 punten op respectievelijk de derde en vierde plaats. VSH United werd in dit toernooi vertegenwoordigd door Suradj Hanoeman, die met 4.5 punten op de vijfde plaats eindigde.

In de Open klasse hebben er voornamelijk jeugdige schakers geparticipeerd. In deze klasse zijn er in totaal 11 rondes volgens het Zwitsers systeem gespeeld. Pratul Panchoe wist er in deze klasse met het kampioenschap vandoor te gaan. Alexandra Kaslan werd semikampioen en Shiva Kalka eindigde op de derde plaats.

De opening van dit toernooi werd verricht door de Milton Innes, district governor Rotary uit Barbados. Claire Antonius, president van de Rotary Club Paramaribo Central, was erg onder de indruk van het evenement en hield tijdens de afsluiting een motivational speech.

Coördinator Rudie Tjong Tjin Joe deelde mee dat dit toernooi voor de tweede keer is gehouden. Het toernooi heeft een fundraisingskarakter waaraan 20 bedrijven meedoen. Dit jaarlijks terugkerend evenement werd georganiseerd door de Free First Move Chess Club in samenwerking met Rotary Club Paramaribo Central onder auspiciën van de Surinaamse Schaakbond. Dit toernooi kan gezien worden als een opwarmingstoernooi voor de derde editie van het Srefidensi Chess Celebration.

Vishay Hardwarsing
Advertenties

Saturday 22 June
Friday 21 June
Thursday 20 June