SZVB Futsal Academy doet mee aan Consude Games
16 Nov 2015, 10:26
foto
De totale groep van 17 waaruit de 12 spelers geselecteerd zijn. Keeperscoach Prishad Parmessar (uiterst links) en Mike Antonius (rechts)


De SZVB (Surinaamse Zaalvoetbalbond) Futsal Academy bereidt zich voor op de Consude Games die zullen worden gehouden van 5 tot en met 13 december 2015 in Asuncion, Paraguay. Deze spelen zijn bedoeld voor scholieren in Zuid-Amerika, in de leeftijdsklasse 12 tot 14 jaar. Twaalf spelers zijn geselecteerd die verder getraind zullen worden. Er zijn tien plaatsen beschikbaar.

Via het ministerie van Sport en Jeugdzaken kreeg de SZVB een uitnodiging om te participeren aan deze spelen. De SZVB is op 18 juli 2015 gestart met een Futsal Academy met spelers die gescout zijn uit voornamelijk de SZVB scholencompetitie. Zeventien U-14 spelers van de SZVB Futsal Academy hebben zondag een certificaat van waardering mogen ontvangen voor hun uitstekende participatie.

Mike Antonius, hoofdtrainer en SZVB Commissaris Jeugd, is hoewel hij afscheid moest nemen van enkelen, zeer tevreden met de vordering van zijn pupillen. “We hebben gekeken naar talent, mentaliteit, presentie en attitude. Op basis van deze punten hebben we de groep gereduceerd naar twaalf. Voor participatie aan de Consude Games moeten we uiteindelijk op tien spelers komen. De eindselectie is dus nog niet vastgesteld. Deze twaalf spelers zullen in de resterende weken naar de spelen toe, hard moeten trainen om in aanmerking te komen voor de tien beschikbare plaatsen,” zegt Antonius.

De voorzitter van de SZVB, Kenneth Raghosing, sprak de jongens motiverend toe. “Je moet niet alleen bij zaalvoetbal, maar ook in het leven hard werken als je topprestaties wilt leveren. Ik heb de progressie en het niveau van jullie steeds zien stijgen. Straks gaat een deel van jullie naar de Consude Games. Dit kan omdat jullie gedurfd hebben om hard te werken en een dosis gezonde attitude aan de dag hebben gelegd. Hier wordt je voor beloond.”

De twaalf geselecteerden zijn: Gilliano Borgis, Olivier Werson, Diaz Mayam, Diego Timpico, Denzel Codrington, Marcelino Plet, Christiaan Chan Jon Chu, Shawn Tjokrodimedjo, Leroy Letnom, Dwayne Abel, Roshan Jawahir en Saifulloh Sobari.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May