Abdoel wil transparantie over parastatale instellingen
16 Nov 2015, 06:32
foto
Amzad Abdoel (rechts) in gesprek met Viren Adhin, directeur van Seafood Industries Suriname. (Foto: Raoul Lith)


Assembleelid Amzad Abdoel (NDP), voorzitter van de vaste commissie voor Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV), vindt dat er openheid moet komen bij parastatale instellingen. Bij diverse staatsbedrijven is het beeld hetzelfde. Ook Assembleeleden krijgen nauwelijks informatie. Abdoel heeft een onderhoud gehad met Viren Adhin, directeur van Seafood Industries Suriname (SIS). Als het aan hem ligt, wil hij later op de dag nog een gesprek hierover met minister Soeresh Algoe van Landbouw, Veeteelt en Visserij.

Abdoel antwoordt op vragen van journalisten dat dinsdag de commissie Staatsuitgaven een onderhoud heeft met de regering. De volksvertegenwoordiging heeft recht op informatie over de staatsuitgaven. De regering dient volgens Abdoel verantwoording af te leggen over de uitgaven die er gedaan worden. Er zullen harde noten gekraakt worden in de vergadering.

Er is geruime tijd een gespannen relatie tussen moederbedrijf SAIL en dochteronderneming SIS. Ook daar is transparantie nodig, zegt Abdoel. Hij heeft begrepen van Adhin dat mensen opzettelijk bezig zouden zijn om hem in een kwaad daglicht te stellen. Werknemers zouden misleid zijn om een brief te ondertekenen waarin het vertrouwen in hem was opgezegd. Dit blijkt niet op waarheid te berusten. Abdoel zegt dat de vaste commissie van LVV van de minister wil horen wat er speelt bij SAIL en SIS als parastatale instellingen.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May