SIS-directeur Adhin: Maandag wordt er normaal gewerkt
15 Nov 2015, 00:00
foto
Viren Adhin, directeur Seafood Industries Suriname. (Foto: Raoul Lith)


Viren Adhin, directeur van Seafood Industries Suriname (SIS), verwacht helemaal geen problemen met werknemers maandag. Het werk zal normaal worden voortgezet. Volgens Adhin zijn de ruim 35 contractarbeiders misleid. Zij wisten niet dat zij een verklaring getekend hadden waarin het vertrouwen in hem is opgezegd. Deze verklaring met handtekeningen is naar diverse media gestuurd. Adhin heeft vergaderd met de werknemers en die hebben schriftelijk aangegeven dat zij misleid zijn. De leiding van SIS wil ook met minister Soeresh Algoe van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) en de raad van commissarissen praten over continue spanning met moederbedrijf SAIL.

Journalisten die Adhin wilden spreken, kregen geen toegang tot het terrein van SAIL, waar dochteronderneming SIS ook gevestigd is. Het interview met verslaggevers vond elders plaats. Ook Adhin vindt dat deze situatie niet kan en wil dat de animositeit die er heerst, wordt opgelost. Hij meent dat de nieuwe ideeën die hij heeft als jonge directeur, geen ingang kunnen vinden bij de leiding van SAIL. De weinig coöperatieve houding is eerder besproken met de leiding van het ministerie, maar de situatie is niet gewijzigd. Adhin vindt het ook erg dat bij LVV er vergaderd is met de raad van commissarissen over de brief van de werknemers, zonder dat hij uitgenodigd was.

Op de vraag of vicepresident Ashwin Adhin, broer van de SIS-directeur, hem de hand boven het hoofd houdt, zegt hij dat indien hij fout was, hij geen bescherming zou krijgen. Volgens Adhin is hij niet verkeerd bezig, dus is er geen reden voor de vicepresident om in te grijpen. De vicepresident is officieel de vertegenwoordiger van de aandeelhouder bij parastatale bedrijven.

Viren Adhin heeft het idee dat bepaalde mensen opzettelijk bezig zijn om te stoken. Hij verwacht dat maandag het werk vlekkeloos zal verlopen. Behalve het gesprek met de werknemers in vaste dienst, is er ook gesproken met de contractors. "Maandag verwacht ik dat iedereen gewoon aan het werk is," zegt Adhin zelfverzekerd. Dan zal er ook een partij garnalen worden verwerkt. De SIS-directeur hoopt dat er gauw orde op zaken gesteld zal worden in de relatie met moedermaatschappij SAIL die door bloedtransfusie van SIS, in leven blijft.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May