Themen: Onderwijs werkt aan betaling schoolvervoer
14 Nov 2015, 06:28
foto
Kenneth Themen, voorzitter OBS.


Kenneth Themen, voorzitter van de Organisatie van Bus- en Boothouders in Suriname (OBS), is blij de leiding van het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur er alles aan doet dat de ondernemers zo snel mogelijk betaald worden. Het schoolvervoer is voor maandag niet gegarandeerd. Themen doet een beroep op zijn leden om waar mogelijk is de schoolkinderen en leerkrachten te vervoeren naar school.

Themen zegt dat hij diverse keren gebeld is door de directeur van Onderwijs, Natasia Bennanon. Zij heeft aangegeven dat met spoed de bestelbonnen in orde worden gemaakt, waardoor de bus- en boothouders uitbetaald kunnen worden. Ook minister Robert Peneux, die uitlandig is, heeft Themen gebeld. Beide functionarissen hebben aangeven dat het probleem zo snel mogelijk zal worden opgelost.

"Wij willen ook dat het kind niet de dupe wordt", zegt Themen aan Starnieuws. Hij wijst er op dat het vooral om kinderen gaat van de randdistricten en het binnenland. Zij hebben over het algemeen al een achterstand en deze moet niet groter worden, stelt hij. Themen vraagt zijn leden die nog geld hebben om brandstof te tanken, de kinderen te vervoeren. Hij wijst er op dat in de vakantieperiode de ondernemers geen betaling krijgen van de overheid. Voor oktober moeten zij uiterlijk 15 november worden uitbetaald. Dit is niet meer haalbaar volgens Themen.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May