Paspoortboekjes worden maandag ingeklaard
15 Nov 2015, 04:09
foto


De paspoortboekjes worden maandag ingeklaard. De kisten met de boekjes liggen vanaf oktober op de haven en konden niet worden afgehaald, omdat de betaling niet rond was. Hierdoor is er een achterstand ontstaan in de verwerking en uitgifte van paspoorten.

Enrique Ralim, waarnemend hoofd Communicatie Unit van Binnenlandse Zaken, antwoordt op vragen van Starnieuws dat de machines om paspoorten uit te printen niet defect zijn. Aangezien de boekjes nog op de haven liggen, is de stagnatie ontstaan.

"Intussen is de betaling in orde gemaakt en kunnen de paspoorten maandag worden ingeklaard," deelt Ralim mee. De leiding van het ministerie belooft dat de aangevraagde paspoorten versneld zullen worden afgewerkt. Veel mensen hebben paspoorten aangevraagd, omdat ervan uitgegaan werd dat de kosten voor een nieuw paspoort verhoogd zouden worden. Nu wordt SRD 100 betaald voor een paspoort.

Vanaf deze week is het probleem opgelost. Binnenlandse Zaken is afhankelijk geweest van de middelen die door Financiën moesten worden vrijgemaakt.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May