Tientallen doden bij beschietingen in Parijs
13 Nov 2015, 19:19
foto
Op verschillende locaties zijn bij beschietingen in Parijs doden gevallen.
(Foto's: Reuters)


In de Franse hoofdstad Parijs zijn kort geleden bij verschillende beschietingen tenminste 30 doden gevallen. Er zijn ook explosies gehoord in de Stade de France. Op zijn minst een man heeft het vuur met een machinegeweer geopend in het Petit Cambodge restaurant in het elfde district.

Er zijn ook beschietingen gehoord dichtbij het Bataclan Arts Centre, waar er volgens berichten mensen in gijzeling zijn genomen. Drie explosies zijn gerapporteerd buiten een bar dichtbij de Stade de France, waar de vriendschappelijke wedstrijd tussen Frankrijk en Duitsland gaande is.

Volgens berichten was de Franse president Francois Hollande aanwezig tijdens de wedstrijd. Hij is in veiligheid gebracht. Politiehelikopters cirkelen boven het stadion in Noord Frankrijk. Hollande heeft zich met zijn veiligheidsteam teruggetrokken om de situatie te bespreken.

Amerikaanse veiligheidsambtenaren geloven dat het gaat om gecoördineerde aanvallen in Parijs. Zij baseren hun uitspraken op de eerste berichten.

De beschietingen in het Bataclan Arts Centre begonnen ongeveer een uur nadat het concert van een Californische rockgroep, Eagles of Death Metal, was begonnen. Volgens berichten zouden twee mensen binnen zijn gekomen en begonnen zij te schieten. Zo'n zestig mensen worden in gijzeling gehouden in de concertzaal. Volgens politieberichten zijn er 35 doden gevallen.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May