Openbare begraafplaats Sawarieweg wordt vergroot
13 Nov 2015, 23:04
foto
Grond grenzend aan de openbare begraafplaats aan de Sawarieweg wordt geëgaliseerd. (Foto: BIC-Para)


Het commissariaat van Para is al een week bezig met uitbreiding- en herinrichtingswerkzaamheden van de openbare begraafplaats aan de Sawarieweg. De openbare begraafplaats is tijdelijk gesloten voor grafleggingen en wordt honderd procent uitgebreid. Bewoners van het ressort Para-Noord hoeven binnenkort niet meer uit te wijken naar Helena Christina om hun overledenen te begraven.

De begraafplaats is overvol en biedt geen plaats meer voor het begraven van overledenen. Deze rustplaats is de enige in het district met een openbaar karakter en moest daardoor spoedig aangepakt worden, zegt de coördinator civieltechnische werken, John Anches. Themen Contractors is gehuurd om 1 hectare aangrenzend landschap te ontbossen, te egaliseren en klaar te maken voor de uitbreiding.

Voorafgaand is een milieuonderzoek geweest van het Nationaal Instituut voor Mulieu en Ontwikkeling in Suriname (Nimos). Er blijkt geen verontreiniging van nabij gelegen natuurlijke lozingen plaats te vinden. In het rapport zijn ook richtlijnen opgenomen om alle vormen van milieuverontreiniging in de toekomst te voorkomen. Volgens onderzoekingen van de bestuursdienst is er occupatie geweest van het bestemmingslandschap ten behoeve van de begraafplaats. Deze occupatie zal bij de rechter worden aangevochten, meldt het BIC-Para.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May