SZF-patiënten in SVZ worden weer behandeld
13 Nov 2015, 16:02
foto


Alle patiënten verzekerd bij het Staatsziekenfonds (SZF) worden nu weer behandeld door de specialisten van het St. Vincentius Ziekenhuis (SVZ). De actie van de medici is per vandaag opgeheven. De specialisten hebben hun achterstallige gelden voor geleverde diensten aan SZF-patiënten over oktober ontvangen. Het SZF is nog niet in staat om specialisten te betalen voor hun diensten. Het ziekenhuis heeft het verschuldigde bedrag toen zelf voorgeschoten, meldt algemeen directeur Manodj Hindori.

In de overeenkomst van 16 april 2015 tussen ziekenhuizen en verzekeraars is overeengekomen dat het SZF het zogenaamde ‘arts out’ betalingsprincipe zal hanteren. Dit houdt in dat het SZF naast het ziekenhuistarief ook de specialisten apart moet betalen. Door het terugdraaien van zijn budget ontbeert het SZF echter de financiële middelen om aan deze overeenkomst te voldoen.

Toen de specialisten van het St. Vincentius Ziekenhuis niet betaald werden over de maand oktober hebben zij een opnamestop voor SZF-patiënten afgekondigd. Om de patiënten niet langer te duperen, heeft het ziekenhuis als tussenoplossing aangeboden om het bedrag voor te schieten aan het SZF. Dit bedrag is gisteren uitbetaald aan de specialisten.

Zowel het ziekenhuis als het SZF zijn opgelucht dat de actie van de specialisten is opgeheven. Het ziekenhuis vindt dat ook als partijen het nog niet eens zijn met elkaar over betalingen, de patiënten hiervan niet de dupe mogen worden en dat de patiëntenzorg moet kunnen doorgaan. Vandaar dat het ziekenhuis besloten heeft het bedrag voor te schieten aan het SZF, legt Hindori uit.

In overleg met de regering wordt er hard gewerkt aan structurele oplossingen, zodat de onduidelijkheid over de uitbetaling van medische specialisten door het SZF spoedig tot het verleden kan behoren.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May