Romano Meriba meldt zich aan bij politie
13 Nov 2015, 13:54
foto


Romano Meriba, de pleegzoon van president Desi Bouterse, heeft zich aangemeld bij de afdeling Kapitale Delicten van de politie. Het voertuig van Meriba is maandag gebruikt bij de beroving van ondernemer R.S. aan de Siemensstraat in Paramaribo Noord.

Bij de beschieting die na een achtervolging plaatsvond aan de Bonistraat, zijn twee van de rovers doodgeschoten; Siegmund Struiken en Melvin Tob. Drie anderen – Errol S., Steven B. en Anthony Ch. - zijn gewond en liggen onder politiebewaking in het ziekenhuis. Twee politieagenten die schotverwondingen hebben opgelopen, liggen ook in het ziekenhuis. De politie heeft in het onderzoek naar deze roofoverval nog twee andere verdachten - Gerald A. en Armand J. -aangehouden.

Meriba heeft vanaf het begin ontkend dat hij enige betrokkenheid heeft bij de roofoverval. Hij had zijn voertuig geleend aan zijn vriend Steven B (alias Sriba), die het nodig had voor een verhuizing. Meriba, die een straf van vijftien jaar moest uitzitten voor de roofmoord op een Chinese man, heeft gratie gehad van het staatshoofd. In mei was hij betrokken bij een schermutseling in hotel Perola, waarbij hij een politieagent slagen had toegebracht. Deze kwestie werd buiten proces afgehandeld.

Meriba heeft zich nu bij de politie aangemeld en aangegeven dat hij wil meewerken aan het onderzoek naar de beroving. Bij de verschillende adressen die de politie in deze zaak heeft aangedaan, is materiaal die de criminelen bij hun daden gebruikten in beslag genomen. Er waren gasflessen bij die worden gebruikt bij het openbranden of snijden van metaal. De politie vermoedt dat deze bende meer op haar kerfstok heeft.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May