Een jaar geëist tegen pseudo-inspecteur
13 Nov 2015, 17:06
foto


Officier van justitie Ilse Krenten heeft twaalf maanden celstraf geëist tegen K.J. voor oplichting van een persoon. De verdachte heeft zich voorgedaan als een politie-inspecteur en heeft geld gevraagd aan de benadeelde.

Voor de medeverdachte in deze zaak D.B. is twaalf maanden celstraf geëist waarvan zes voorwaardelijk onder aftrek van de tijd in voorarrest doorgebracht met een proeftijd van drie jaar. Officier Krenten heeft gesteld dat K.J. met zijn handelingen het imago van de inspecteur en het politiekorps heeft geschaad.

K.J. heeft de benadeelde gebeld met de opdracht dat deze SRD 500 en SRD 200 aan beltegoed voor hem moest brengen. De benadeelde die zijn auto als onderpand had gezet, wilde zijn voertuig terug. Om niet opgesloten te worden, moest hij die bedragen neertellen voor K.J. De oplichter vroeg vervolgens om SRD 3.000, omdat de eerste bedragen onvoldoende waren.

D.B. en K.J. bleven de benadeelde oplichten. Op gegeven moment heeft de benadeelde US$ 900 geleend bij een andere persoon om de oplichters te betalen. Vervolgens moest hij US$ 4.000 betalen, om opsluiting te voorkomen. Voor de benadeelde was de maat toen vol en schakelde hij de politie in. Deze zaak wordt op 10 december verder behandeld.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May