Doodgeschoten Struiken was uitgeleverd door Nederland
13 Nov 2015, 00:00
foto
Sigmund Struiken


Sigmund Struiken die maandag doodgeschoten werd in een vuurgevecht met de politie, is twee jaar terug, op 50-jarige leeftijd, door Nederland uitgeleverd aan Suriname. Ook Melvin Tob stierf door politiekogels. Drie verdachten en twee politieagenten raakten gewond. Top en Struiken waren oude makkers van elkaar.

Struiken werd sinds 2004 gezocht voor poging tot moord, poging tot doodslag en diefstal door middel van geweldpleging in vereniging, meermaals gepleegd. Struiken was samen met Tob en drie anderen onder meer betrokken bij een gewapende overval in maart 2004 aan de Fred Derbystraat. Bij die overval liepen drie personen schotverwondingen op.

De medeplegers van de daad waren al eerder aangehouden, maar Struiken wist naar Nederland te vluchten. Tob en zijn makkers werden in 2006 veroordeeld en hebben hun straf uitgezeten. Zij zijn ook in hoger beroep gegaan. Na een ruim drie jaar durend onderzoek, zal in hun zaak vonnis worden uitgesproken komende maandag.

Suriname had Nederland op basis van een rechtshulpverzoek gevraagd om Struiken uit te leveren. Hij werd aangehouden en uitgeleverd in juli 2013. De comparanten van Struiken hebben alle beschuldigingen tegen hem ingetrokken. Hierdoor kwam Struiken op vrije voeten. Nu was hij betrokken bij een roofoverval op de ondernemer R.S., waarbij hij samen met Tob het leven heeft gelaten. In deze zaak zijn behalve de drie gewonden nog twee personen aangehouden.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May