Twee jaar voor stelen ATV
13 Nov 2015, 08:42
foto


Tegen Dufli S. heeft rechter Marie Mettendaf een celstraf van twee jaar, onder aftrek van de tijd in voorarrest doorgebracht opgelegd op de rechtszitting van donderdag. Op 4 juli heeft de veroordeelde een ATV uit de garage van de benadeelde ontvreemd en doorverkocht voor SRD 5000 en 30 gram goud. De ATV is niet gevonden. Ook werd hem verweten dat hij zich 20 liter diesel en een autoband heeft toegeëigend. Dit ontkent hij, maar de diefstal van de ATV heeft Dufli S. volmondig bekend. De rechter legde de straf op conform de eis van officier van justitie, Reshmi Rathipal.

De ATV was in de garage en deze was op slot. Het hangslot is opengebroken en het voertuig werd deels ontkoppeld om dit zonder een sleutel te kunnen starten. De veroordeelde wist een goed verhaal te verkopen aan de bewaker en kon toen de garage binnen. De benadeelde woont in een bewaakt gebied. Advocaat Hedley Derby die de veroordeelde bijstond, voerde aan de veroordeelde in een stresssituatie verkeerde. Hij had een ongeluk aan zijn buik en kon daardoor niet werken. Zijn sociaaleconomische situatie is slecht en Dufli S. is laag geschoold.

Mettendaf voerde aan dat de eigenaar van de ATV behoorlijk is benadeeld. De veroordeelde heeft nooit verteld aan wie hij het voertuig heeft verkocht. Verder heeft hij leugens gebruikt om het bewaakt gebied binnen te gaan. Dufli S. heeft wel een goede proceshouding gehad, komt voor het eerst in aanraking met de politie en heeft een volmondige bekentenis afgelegd over de diefstal van de ATV.

Wanita Ramnath
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May