Anderhalf jaar voor zware mishandeling
13 Nov 2015, 05:02
foto


Marciano L. is door rechter Marie Mettendaf op de rechtszitting van donderdag veroordeeld tot een celstraf van anderhalf jaar, onder aftrek van de tijd in voorarrest doorgebracht. Zij legde de straf op conform de eis van officier van justitie, Reshmi Rathipal. De veroordeelde had op 21 maart een man opzettelijk zwaar mishandeld in het district Marowijne. Mettendaf en Rathipal benadrukten dat de veroordeelde geen enkele reden had om het slachtoffer te mishandelen.

Het slachtoffer dat bouwvakker is, hield een armfractuur, enkele gebroken ribben en een barstwond aan zijn voorhoofd over. Hij kan zijn arm nog steeds niet gebruiken om zijn werkzaamheden te verrichten. Zijn genezingsduur is van onbepaalde tijd. Marciano L. had een taxi gepakt om naar Marowijne te gaan. Het slachtoffer kende de chauffeur en vroeg of hij mee kon rijden. Toen hij uitstapte, betaalde hij de chauffeur. De veroordeelde begon toen te gillen dat hij nog moest betalen. Hij stapte uit en begon de man met een eind hout te slaan. Zijn zoontje zat in het voertuig en zag alles. Mettendaf merkte op dat de veroordeelde geen goed voorbeeld heeft gegeven aan het kind.

Mettendaf voerde aan dat het slachtoffer ook zijn gezin niet kan voorzien in alles, omdat hij niet optimaal kan werken. Dit, terwijl hij helemaal onschuldig is. De veroordeelde is gaan bemoeien, terwijl hij niets met de betaling te maken had. Shefani Amirkhan die de veroordeelde bijstond, merkte op dat Marciano L. zes kinderen heeft om te verzorgen. Ze vroeg de kantonrechter om rekening te willen houden met de sociaaleconomische situatie van de veroordeelde. Mettendaf benadrukte dat de officier mild is geweest bij haar strafeis.

Wanita Ramnath
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May