Surinaamse jongens uitgespeeld in Badminton WK
12 Nov 2015, 12:04
foto
Sören Opti en Mitch Nai Chung Tong.


De Surinamers Mitch Nai Chung Tong en Sören Opti kwamen woensdag in het jongens dubbelspel in de 3de ronde uit tegen de Fransen Gregor Dunikowski en Toma Popov tijdens de Jeugd Wereld kampioenschappen Badminton in Lima-Peru. In de eerste set leek het erop dat de Surinamers niet opgewassen waren tegen het goede spel van de Fransen die als 6de geplaatst zijn in dit toernooi. Ze verloren deze set met 21-7.

In de 2de set lieten de jongens zich van hun beste zijde zien en werd er gerust met een setstand van 11-10 in het voordeel van Suriname. Na de rust pakten ze het spel weer goed op en was het een gelijk opgaande strijd tot 15. De tegenstanders namen hierna het spel over en maakten de wedstrijd af; de set eindigde 21-15. Hierdoor zijn Mitch en Sören uitgeschakeld.

Eerder op de middag kwam Mitch uit in het jongens enkelspel. Hij was niet opgewassen tegen het zuivere en snelle spel van Chia Hao Lee uit Taipei (Taiwan). Hij verloor deze wedstrijd met de setstanden 21-5, 21-9, meldt de Surinaamse Badminton Bond.

De spelers zijn 15 november terug in Suriname. Hierdoor zullen zij niet kunnen deelnemen aan de Surinaamse Nationale Badminton Kampioenschappen die gehouden worden in de Ismay van Wilgen Sporthal van 13 t/m 15 november.
Mitch zal op 17 en Sören op 18 november tijdens het 9de Suriname Internationaal Badminton Toernooi wederom in actie komen in zowel het heren enkel als heren dubbelspel.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May