Gebroeders Brakke winnen Savanne Rally 'ondro nyan'
11 Nov 2015, 02:33
foto
De broers Adolf 'Awee' en Orlando 'Ollie' Brakke hebben de Savanne Rally 2015 op hun naam geschreven. (Foto: René Gompers)


De gebroeders Brakke gaan helemaal uit hun dak. Het is hen eindelijk gelukt de Savanne Rally te winnen. De champagne vloeit rijkelijk over hen heen en wordt er met volle teugen uit de kampioensbeker gedronken. “Ze hebben ‘ondro nyan’ gewonnen,” deelt Vinoj Sewbarath Misser, voorzitter van de Suriname Auto Rally Klub (SARK) mee. “Ze hebben met 300 punten verschil gewonnen. Dat geeft aan hoe sterk ze hebben gereden.” De prijzen zijn uitgereikt in het Jacana Wellness Resort.

Orlando ‘Ollie’ Brakke en Adolf ‘Awee’ Brakke doen sinds 1997 mee aan alle competities van de SARK. “Dit is de kroon op onze carrière vertelt ‘Ollie’. We hebben vaker prijzen binnengehaald bij de andere type rally's. Bij de Savanne lukte het maar niet nummer één te worden in de hoofdklasse, we zijn vier keren nummer twee geweest.” De broers rijden sinds 2005 samen. Daarvoor hadden zij andere partners en deden het ook goed. “Hiermee hebben we echt alles gewonnen, alle categorieën van rally's,” merkt ‘Awee’ op. “We behoren nu tot die kleine groep van rijders die dit heeft klaargespeeld.”

Het thema dit jaar was ‘Back to Basics’. Dit hield in dat in de ‘diepe’ ritten de equipes op de oude manier te werk gingen, licht Sewbarath Misser toe. “Veel meetwerk voor de navigator, veel wit zand om over te rijden, locatie bepalen aan de hand van luchtfoto's en bij het overnachten werd gebruik gemaakt van basale voorzieningen.” De SARK-voorzitter is tevreden met het verloop van de rally. “Er is heel veel werk verzet om de rijders een goede tijd te bezorgen. In het proces zijn er wat dingetjes mis gegaan maar ‘overall’ genomen kan je terugkijken op een geslaagd evenement.”

René Gompers
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May