Abdoelgafoer start inventarisatie sportaccommodaties
11 Nov 2015, 10:11
foto
Minister Faizal Abdoelgafoer bezig met controleren van het Fajadjan sportveld. (Foto: Sport en Jeugdzaken)


Het ministerie van Sport en Jeugdzaken is een landelijke scan en inventarisatie begonnen van sportaccommodaties. Deze inventarisatie zal het ministerie inzicht geven in hoeveel sportaccommodaties beschikbaar zijn, de staat waarin ze verkeren en hoe de beheersstructuur geregeld is. Minister Faizal Abdoelgafoer gaf dinsdag bij het Fajadjan sportveld aan de Fajadjanstraat, het startsein.


Het voornaamste doel is sport en beweging te stimuleren onder de jeugd. De faciliteiten moeten toegankelijk gemaakt worden voor de jongeren. Het ministerie is van plan om samen met Onderwijs, Wetenschap en Cultuur bewegingsonderwijs te herintroduceren. Daarom is de beschikbaarheid van sportfaciliteiten een belangrijke randvoorwaarde.

Nadat de landelijk inventarisatie is afgerond, zal samen met Onderwijs, Openbare Werken, Ngo's en het bedrijfsleven, waar nodig de conditie van sportaccommodaties ter hand worden genomen. Er moeten ook goede afspraken gemaakt worden over het beheer ervan. Abdoelgafoer vindt het belangrijk om partnerschappen aan te gaan met de verschillende betrokkenen.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May