Jeugdigen doen mee aan BWF Wereld Kampioenschappen
11 Nov 2015, 04:23
foto
Sören Opti (links) en Mitch Nai Chung Tong op de World Junior Kampioenschappen 2015.


De jeugdige Surinaamse badmintonners zijn woensdag tijdens de BWF World Junior Kampioenschappen 2015 in Lima, Peru uitgekomen in het jongens enkelspel. Sören Opti mocht als eerste optreden voor Suriname. Hij had tegenover zich Oscar Guo van Nieuw Zeeland. Sören Opti verloor de 1ste set 21-15, maar kwam daarna goed terug. In een spannende 2de set wist hij deze met 20-22 naar zich toe te trekken de 3de set eindigde 21-18 in het voordeel van de tegenstander. Sören verloor deze zwaar bevochten wedstrijd, welke 44 minuten duurde, dus in 3 sets.

Ongeveer een uur later mocht Mitch Nai Chung Tong zich aanmelden om in het Jongens Enkelspel uit te komen voor Suriname.
Tegenover zich had hij Mateo Delmastro uit Argentinië. De 1ste set was heel even wennen en eindigde 21-13 in het voordeel van de Surinamer.
Hierna was het vertrouwen bij Mitch er helemaal in en won hij ook de 2de set met 21-7 en zo dus de wedstrijd die 18 minuten duurde.

Vandaag komt Mitch Nai Chung Tong in de volgende ronde in het Jongens Enkelspel uit tegen, Chia Hao LEE uit Taipei en later op de dag hebben de jongens Alonso Medel en Diego Castillo uit Chili tegenover zich in het Jongens Dubbelspel, meldt de Surinaamse Badminton Bond.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May