Bendelid in voertuig Meriba gewond door politiekogels
10 Nov 2015, 02:21
foto
Het voertuig van Romano Meriba, pleegzoon van president Desi Bouterse.


Bij de beschieting aan de Bonistraat maandag, waren twee voertuigen betrokken. In een van de auto's zaten vier criminelen. Zij openden het vuur op leden van het Arrestatie Team die hen klem hadden gereden. In de pick-up die ook betrokken is bij deze roofoverval, werd ook een crimineel geraakt door de politiekogels. Dit voertuig blijkt van Romano Meriba te zijn, pleegzoon van president Desi Bouterse.

Meriba heeft kort na de beschieting meegedeeld aan Henry Leter van de SRS dat hij onschuldig is. Hij geeft toe dat zijn voertuig betrokken is bij deze zaak, maar hij had de pick-up een week geleden uitgeleend aan een vriend. Die zou verhuizen en had het voertuig daarvoor nodig. Die vriend bleek achter het stuur te zitten van de pick-up. Hij negeerde een sein van de politie om te stoppen.

De criminelen hebben de ondernemer R.S. beroofd en een groot geldbedrag buitgemaakt. De politie-eenheden op het veld werden ingeschakeld en zetten de achtervolging in. Het Arrestatie Team werd beschoten door de criminelen. De mannen waren gewapend met zware wapens. Twee van de bendeleden zijn dodelijk geraakt en drie zijn in het ziekenhuis. Ook twee agenten zijn geraakt en liggen in het ziekenhuis. Zij zijn buiten levensgevaar. Het gestolen geld is teruggevonden.

In het interview dat in Bakana Tori werd uitgezonden, legde Meriba uit dat hij onschuldig is. Hij is bereid alle medewerking te verlenen aan de politie. Meriba heeft intussen raadsman Benito Pick in de arm genomen. De advocaat heeft contact gehad met de politie, deelde Meriba mee.

Meriba zei dat hij op een andere locatie was toen de roofoverval plaatsvond. Er zijn volgens hem genoeg getuigen die dit kunnen bevestigen. Om privéredenen kan hij niet prijsgeven waar hij was.

Meriba heeft in december 2011 gratie gekregen van president Bouterse. Hij zat sinds 2005 een straf uit van vijftien jaar. Hij was veroordeeld voor de moord op een ondernemer voor een cambio. De man was beroofd van US$ 90.000. Vanuit een vluchtauto schoot Meriba de man neer.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May