Tien huizen te Djankakondre opgeleverd
10 Nov 2015, 04:13
foto
Minister Joan Dogojo overhandigt de sleutels aan een van de eigenaren. (Foto: Sozavo)


Tien huizen te Djankakondre in het district Brokopondo zijn door minister Joan Dogojo van Sociale Zaken en Volkshuisvesting overhandigd aan de bewoners. Deze projecten zijn opgezet met de mogelijkheden die het Low Income Shelter Programma van de overheid, biedt. Dogojo maakte de vrouwen een compliment, omdat zij zelfwerkzaamheid hebben getoond. Dat is wat het LISP programma stimuleert. De vrouwen hebben de stenen meegesjouwd en cement staan draaien voor hun eigen huis.

De minister haalde aan dat het wel een uitdaging is voor de regering om in tijden van verminderde inkomsten een balans te vinden in uitvoering van alles wat nodig is naast huizenbouw, waaronder scholen. Behalve in Paramaribo en omstreken zijn in twaalf dorpen huizen opgeleverd. In elk dorp zijn tien huizen opgezet, totaal 120 woningen.

Bouwen in het binnenland is wel moeilijker, omdat materialen niet 'om de hoek' zijn te verkrijgen, maar gelukkig is Djankakondre niet te verafgelegen, zei de minister. Het is aangetoond dat het kan, want het is een woning geworden met een stevig dak en goede sanitaire voorziening.

De districtscommissaris van Brokopondo, Yvonne Pinas, zei aan de minister dat ze beseft dat ze nu 'platgebeld' zal worden, nu de bewoners van Brokopondo hebben gezien dat Djankakondre het eerste dorp in het district is waar het LISP subsidies heeft verleend. Zij zegt de uitdaging met plezier aan te gaan.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May