Moestadja: De bomen groeien niet tot in de hemel
08 Nov 2015, 14:04
foto
Minister Soewarto Moestadja in gesprek met de vaste Assembleecommissie van Arbeid. (Foto: ministerie van Arbeid)


Minister Soewarto Moestadja van Arbeid heeft aan de vaste Assembleecommissie aangegeven dat het komende jaar veel minder geld is op de begroting. Hij heeft het personeel voorgehouden dat de bomen niet meer tot de hemel groeien. Moestadja gaf de commissie onder leiding van Patrick Kensenhuis (NDP), aan dat het passen en meten wordt, waarbij prioriteiten gesteld zullen worden. Vooral het stimuleren van ‘menswaardig werk voor iedereen (Decent Work)’ geniet prioriteit.

In samenspraak met de sociale partners zal alvast een zevental ontwerpwetten ter goedkeuring voorgelegd worden aan de Raad van Ministers, meldt het ministerie van Arbeid.

De leiding van het ministerie heeft de Assembleeleden inzicht verschaft in de kwestie van de collectieve ontslagen in de mijnbouwsector die nu spelen. Bij inkrimping zal de ontslagcommissie kijken of er sprake is van een absolute noodzaak om vergunning te verlenen voor ontslag van werknemers.

De Assembleeleden zien graag meer geld op de begroting voor het trainen en begeleiden van vroegtijdige schoolverlaters en het decentraliseren van vaktrainingen. Voorts zien de parlementariërs een voortvarende aanpak van de Arbeidsinspectie ter bescherming van vooral laag opgeleide werknemers. De aanvang van de begrotingsbehandeling is gepland voor 4 december 2015.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May