Nationaal Leger houdt spektakel op 20 november (update)
08 Nov 2015, 10:13
foto
De militairen tijdens een oefening, oefenen een variatie van de taptoe.


Naast de Srefidensi viert ook het Nationaal Leger zijn 40 jarig bestaan. Op 20 november zal om 19.00 uur een sprankelende show van anderhalf uur worden gehouden in het André Kamperveenstadion.

Majoor Antoon Uiterloo zegt dat het leger zich volop aan het voorbereiden is. Er zullen verschillende showexercities gehouden worden. Naast de taptoe zal de Motorbrigade van de Militaire Politie samen met die van het Korps Politie Suriname een demonstratie houden. Ook een vlaggenshow is gepland als onderdeel om het gevoel van het moment toen voor het eerst de Surinaamse vlag werd gehesen, te doen herleven. Als neusje van de zalm zullen de groene baretten 'afdaalshows' geven vanuit een hoogte. Hoogstwaarschijnlijk komen de helikopters van het leger ook in actie. Ook een aanvalsdemonstratie zal in elkaar worden gezet.

Uiterloo meldt dat president Desi Bouterse als eregast zal worden uitgenodigd. Tijdens de generale repetitie op 18 november zullen diverse groepen zoals seniorenburgers, kinderen met een beperking en uit tehuizen in de gelegenheid worden gesteld om het geheel te aanschouwen.

Ala-D Media
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May