Politie houdt herrieschopper aan
07 Nov 2015, 10:41
foto


Jonathan, M. (31) is aangehouden door de politie van het bureau Nieuwe Haven aan de Verlengde Eduard Brumastraat. Via de Centrale Meldkamer kreeg de politie de melding dat groep jonge mannen die herrie aan het schoppen was.

De groep werd door de politie gevraagd de plaats te verlaten. Jonathan M. gooide een cup bier op een politieagente. Ook deed hij bedreigende en beledigende uitlatingen aan het adres van de politie.

Toen de agenten wilden overgaan tot zijn aanhouding, verzette hij zich hevig. Hij greep de agente vast aan haar uniformhemd, waarbij 2 knopen losraakten. Terwijl de wetsdienaren bezig waren met Jonathan M., werden er flessen op de steen kapot geslagen door de andere jongemannen. Zij gingen vervolgens met de kapot geslagen scherven op de politie af.

De wetsdienaren vroegen terstond via de Centrale Meldkamer naar assistentie. Twee eenheden speelden hierop in. Bij aankomst van deze eenheden had de groep de plaats reeds verlaten. Jonathan M., die reeds staande was gehouden, haalde een mes tevoorschijn. Het gelukte de politie om hem te overmeesteren.

De verdachte werd overgebracht naar het politiebureau. Hij weigerde in eerste instantie zijn personalia door te geven, maar naderhand had hij geen ander keus. Na afstemming met een lid van het Openbaar Ministerie is hij in verzekering gesteld, meldt de politie Public Relations.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May