Savanne Rally ingekort door economische situatie
07 Nov 2015, 00:34
foto
De pick-up van Frank Mac Donald gaat voor de laatste keer over de brug. Hij overleed twee weken geleden. (Foto's: René Gompers)


De 39ste editie van de Savanne Rally is opgedragen aan rally guru Franklin ‘Frank’ Mac Donald. Hij is twee weken geleden overleden. Door de economische situatie moet het evenement van de Surinaamse Autorally Klub (SARK) het dit jaar doen zonder de grote sponsoren. De rally is ook ingekort met een dag. Maar dat gaat niet afdoen aan de spanning en de kwaliteit van het evenement beloven hoofduitzetter Robert Hahn en SARK-voorzitter Vinoj Sewberath Misser.

Een deel van het uitgezet gebied in de savanne is twee weken voor de start afgesloten geworden, deelt Hahn mee. “Het Nationaal leger en buitenlandse militairen zijn bezig oefeningen te doen in het gebied. Het is niet verantwoord om te rijden tijdens de schietoefeningen,” licht hij toe. “De korte tijd liet het niet toe om nieuwe routes te vinden. De rally gaat nu drie in plaats van vier dagen duren maar de kwaliteit is gegarandeerd.”

De rally annuleren is geen optie geweest, voegt voorzitter Sewberath Misser toe. “Het is een belangrijk evenement voor Suriname. Het is niet alleen een sport maar de rally promoot ook het mooie van het land,” geeft hij aan. “Aan de ene kant, gelet op de economische situatie, komt de inkorting goed uit,” merkt de voorzitter op. “We doen het dit jaar ook zonder de grote sponsoren, Staatsolie, Fernandes Autohandel en Haukes.” De rally telt veel minder equipes dit keer: 74 ten opzichte van 90 vorig jaar.

De eerste auto die van het platform vrijdagavond reed, is de ‘pick-up’ van Frank. Mac Donald is een van de rijders van het eerste uur geweest. Hij heeft een paar keer het kampioenschap behaald. “Deze rally is aan hem opgedragen,” geeft Sewberath Misser aan. “Hij is belangrijk geweest voor de rally, niet alleen als rijder maar ook als uitzetter en bestuurslid. We vonden het een goed gebaar om zijn auto voor de laatste keer over de brug te laten gaan.”

René Gompers
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May