Waarom is het pad van bedrog bewandeld?
07 Nov 2015, 05:32
foto


Intussen is het bekend dat Miquel Cronie op 30 april van dit jaar een dubbele beenbreuk opliep in de oefeninterland tegen Guyana. Tussen dat moment en heden heeft Cronie 4 operaties ondergaan, echter zonder uitzicht op herstel. Onderzoek heeft uitgewezen dat de voetballer Luke Shaw van Manchester United op 15 september ook een dubbele beenbreuk heeft opgelopen en binnen twee weken is begonnen met de revalidatie.

Toen de stichting Equal Opportunities for All ruim vijf maanden na het fatale ongeluk, op 22 oktober aandacht vroeg voor de kwestie Cronie, was het ministerie van Sport & Jeugdzaken niet in beeld. Dat blijkt onder meer uit de uitspraken gedaan door het directielid Mitchell Kisoor. Hij stelde dat hij daar is om te kijken naar de status-quo. Als er een coördinatieteam is, dan weet je wat de status-quo is en hoef je niet met veel fanfare helemaal naar het huis van betrokkene te gaan om dat op te nemen.

Kisoor zegt ook dat het ministerie bereid is om te helpen. Die bereidheid verwijst naar een handeling in de toekomst. Dus op dat moment hielp het ministerie niet.
Ook stelt Kisoor dat er onvoldoende is omgekeken naar Cronie. Dit is in voltooide zin. Die handeling van het omkijken, is dus reeds stopgezet op een tijdstip in het verleden. Dit is ook bevestigd door de SVB-voorzitter John Krishnadath, die in gesprek met vertegenwoordigers van de samenwerkende organisaties stelde, dat de SVB voldoende heeft gedaan voor Cronie, maar dat het ergens moet stoppen.

De onderdirecteur geeft ook aan dat organisaties en misschien ook wel Sport & Jeugdzaken niet uitgezonderd, tekortgeschoten zijn. Dit is een eerlijke constatering, die respect verdient. In plaats van het verhaal dat de organisaties die wilden helpen, niet op de hoogte waren van het feit dat er een coördinatieteam is dat alles onder controle heeft.

In reactie op ons tweede item: Kommer en kwel voor Miguel, gepubliceerd op 27 oktober, heeft de SVB-voorzitter John Krishnadath gesteld dat Cronie reeds 4 maal zonder succes in Suriname is geopereerd. In tegenstelling hiermee wordt in het persbericht afkomstig van het ministerie, aangehaald dat het genezingsproces naar wens verloopt.

De schijn die nu wordt gewekt, als zou er sprake zijn van een coördinatieteam, kan dan ook terecht als een verzinsel worden aangemerkt. Ten tijde van het ongeluk was de huidige minister niet de hoofdverantwoordelijke op het ministerie, dus kan dit team onmogelijk vanaf dat moment in het leven zijn geroepen. Uit het beeldmateriaal kan ook de vertwijfeling bij Cronie zelf worden geconstateerd. Indien er zo een sterk team achter hem stond, waarom dan zoveel onzekerheid?

Dit persbericht roept veel meer vragen op dan dat het duidelijkheid schept over de feitelijke situatie van Cronie. De stichting betreurt de manier waarop door de verantwoordelijke instanties is omgegaan met deze zaak en wijst erop dat het haar niet te doen was om met de eer te strijken, maar om het belang van Cronie te dienen.

De stichting beschouwt deze zaak verder als afgedaan en gaat over tot de orde van de dag.

Stichting Equal Opportunities for All

U kunt de uitnodiging van Sport en Jeugdzaken voor bezoek aan Miquel Cronie hier downloaden.
pdf-icon.gif Uitnodiging_pers.pdf                
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May