Kustwacht neemt drie Venezolaanse boten in beslag
06 Nov 2015, 00:00
foto
De Venezolaanse boten zijn in beslag genomen door de Kustwacht. De bemanning is aangehouden. (Foto's: Kustwacht)


Tijdens een gezamenlijke patrouille van de Kustwacht en de Franse gendarmerie, zijn donderdag drie Venezolaanse boten in beslag genomen. De bemanning is aangehouden. Kolonel Jerry Slijngard, directeur van de Kustwacht, deelt Starnieuws mee dat de Venezolanen illegaal aan het vissen waren voor de kust van Suriname, in de omgeving van de Wia wia bank.

De boten worden vannacht overgebracht naar de steiger van de Centrale voor Vissershavens in Suriname NV (Cevihas) te Bethesda. Daar zal de Kustwacht de bemanning en boten overdragen aan de politie. Slijngard merkt op een vraag op dat hoewel Suriname en Venezuela een goede relatie hebben met elkaar, niet kan worden toegestaan dat illegaal gevist wordt in de Surinaamse wateren.

Het Openbaar Ministerie zal deze zaak verder afwikkelen. Doorgaans worden deze gevallen buiten proces afgehandeld, waarbij een fikse boete moet worden betaald. Slijngard is blij met de samenwerking die er is met de Fransen. Door de gezamenlijke patrouille op eigen helft op de rivier, kunnen illegalen niet ontkomen. De patrouille vindt gelijktijdig plaats, waardoor het effect groot is. Zo konden de illegale Venezolanen niet vluchten naar de Franse kant, bij het zien van de Kustwacht. Zij zouden opgepakt worden door de Franse patrouille.

Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May